Vergelijk energie en betaal niet te veel!

Al jaren bij dezelfde energieleverancier of ben je zelfs nog nooit gewisseld naar een andere leveranciers? Dan is de kans groot dat je teveel betaalt voor je gas en stroom. Nieuwe klanten krijgen namelijk een goedkoper energietarief dan bestaande klanten. Vergelijk energie, stap over naar een nieuwe energieleverancier en betaal niet meer teveel voor je gas en stroom!

Meer dan 28 energieleveranciers in Nederland

Vergelijk energie niet alleen om minder te betalen voor je gas en stroom, maar ook om de energiemarkt in beweging te houden. Er zijn sinds het vrijgeven van de markt in 2004 al meer dan 28 energieleveranciers in Nederland. Hierdoor is de onderlinge concurrentie moordend. Hoe meer concurrentie op de markt, des te scherper de tarieven. Elke leverancier probeert zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken door hoge kortingen, cadeaus en acties. Ook krijgen nieuwe klanten een lager tarief dan bestaande klanten. Vergelijk energie daarom eens per jaar en stap over naar een andere energieleverancier. Hierdoor kun je flink besparen op jouw maandelijkse vaste lasten.

Hoe simpel is overstappen?

Wanneer je kijkt naar de jaarafrekening van afgelopen jaar, zal je heel veel termen tegenkomen waar je nog nooit van gehoord hebt. Verschillende bedragen, met BTW of zonder BTW, overheidsheffingen of netbeheerkosten. Het is een compleet overzicht maar je kunt er vaak niet heel veel wijs uit worden. Het is goed om te weten waar je op moet letten, maar alleen het bedrag onder de streep en je jaarverbruik is belangrijk voor het switchen naar een andere energieleverancier. Vergelijk energie altijd aan de hand van je recentelijke jaarverbruik. Je krijgt direct alle kosten te zien die je kunt vergelijken. Met het bedrag onder de streep kun je snel zien of je kunt besparen of niet.

Vergelijk energie en stap over

Betaal niet langer te veel per jaar aan de kosten voor gas en stroom. Je kunt vaak gemakkelijk honderden euro’s besparen door eens per jaar te wisselen van energieleverancier. Zo hou je geld over voor de leukere dingen in het leven. Vergelijk energie makkelijk en snel, stap over en bespaar!